Предвиждат се нови видове винетки за по-кратки пътувания

С въвеждането на тол системата в България се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков по bTV.

Нанков заяви, че амбицията на регионалното министерство е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията пътната агенция да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

Цените на винетките за леките автомобили няма да бъдат повишавани след въвеждането на системата за таксуване преминаването по пътищата, обеща миналия месец министърът на регионалното развитие и благоустройството. Винетките ще бъдат в електронен формат, информира investor.bg.

По повод изграждането на тол системата в България премиерът Бойко Борисов коментира вчера, че ще се акумулират над 1,5 млрд. лева годишно, които ще отидат за рехабилитация на пътищата, както и за изграждането на нови трасета.

Очаква се новата система да обхване 80% от пътищата у нас. Срокът на пускане на системата зависи от избора на изпълнител за нейното изграждане.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *