Предлагат нов данък фасади

Да бъде въведен нов общински данък, с който да се събират средства за ремонт на външните фасади на блоковете. Това е едно от десетките предложения на граждани, компании за управление на етажна собственост, домоуправители и архитекти, внесени в строителното министерство във връзка с подготвяните промени в Закона за етажната собственост.Предлагат нов данък фасади.

Резултат с изображение за парламент

Други от исканията също коментират облика на жилищните квартали. Според едно от предложенията общините трябва да разработят общи изисквания за фасадите и на всеки три години да правят оглед на сградите. Проверката да завършва със задължителни предписания за мерки, които трябва да бъдат взети от собствениците на жилища, за да подобрят външния им вид. Ако те не се изпълнят, общината да има право да налага глоби, предлага гражданин. Ако ремонтите не бъдат извършени и след наложената санкция, общината да ремонтира блока, но собствениците да бъдат задължени да платят направените разходи. Подобна практика работи успешно в Холандия, категоричен е вносителят В. М.Предлагат нов данък фасади.

Според гражданина 3. П. са нужни мерки и срещу безотговорните стопани, които купуват жилище, оставят го необитаемо и то се руши, като застрашава безопасността на останалите обитатели на етажната собственост. Предложението е в тези случаи да се предвиди законов срок за ремонт на дома, и ако той не бъде спазен общината да конфискува имота, за да може да го поддържа качествено, информира Труд.

Според други предложения домоуправителите трябва да имат правомощия да следят за кражби на ток и вода във входа. Съседи искат още глоби за хвърляне на боклук през балкона и правила за видео наблюдение в общите части на етажната собственост.

 

financebg.com

One thought on “Предлагат нов данък фасади

  • 25.03.2019 в 11:12
    Permalink

    Още някакво тъпо предложение да направите .. или се чудите още какво да обирате парите на хората .. изруди !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *