Председателят на Комисията за отнемане на имущество хвърли оставката си на Борисов

Като мотиви той посочва липсата на реформаторско мнозинство в Комисията и на политическа подкрепа от Народното събрание и от президента.
„Още утре ще подпиша оставката на Коларов. Не мога да приема човек, назначен от мен за председател на комисия и получил политическото ми доверие, да предизвиква постоянни скандали вътре в комисията и да оправдава невъзможността си да организира работата й с институциите, в това число с парламента и с президентството”, заяви премиерът Бойко Борисов.
Оставката ще бъде подписана веднага  след изтичане на двудневния отпуск на министър-председателя.
Припомняме, че миналата седмица депутатите приеха на първо четене Законопроект за отнемане на незаконно придобито имущество. Той предвижда конфискуване на незаконно имущество и на хора без присъди.
По-късно Коларов заяви, че между първо и второ четене в законопроекта може да настъпят съществени промени. Има неща, които трябва да се прецизират, но има и такива, които се надявам да не бъдат променяни, каза той. Вероятно Коларов си е позволил да има собствено мнение по спорните казуси и това негово поведение да означава „създаване на скандали“ според послушното мнозинство в НС. Което, в крайна сметка, го е накарало да си хвърли оставката въпреки „реформаторското мнозинство“ в парламента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *