Представяме се на Агросалона в Париж

С традиционни млечни и месни храни, вина, пчелен мед, продукти от маслодайна роза, етерично-маслени култури, билки се представя България на Международното селскостопанско изложение SIA (Salon International de l’Agriculture) 2017 в Париж.

Щандът ни на агросалона бе открит в събота от служебният министър на земеделието Христо Бозуков. Той се срещна с Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV). По време на срещата двамата обсъдиха бъдещето домакинство на България на 40-я Световен конгрес по лозарство и винарство и на Генералната асамблея на OIV. Форумът ще се проведе между 29 май и 2 юни 2017г. в София. Жан-Мари Оран допълни, че България има сериозни традиции в областта на винарството и е сигурен в успеха на конгреса.

Екип от български експерти ще черпи опит от Земеделската камара на Франция за развитие и налагане на късите доставки, които са начина фермерите директно да се срещат с потребителите. Това стана ясно по време на среща между служебния български министър и Клод Кошоно, председател на Организацията на земеделците в Франция. Кошоно разказа за инициативата „Добре дошли във фермата“, в която участват 8000 земеделски производители и предлагат своите продукти директно на пазара.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *