Представят алтернатива на COBOS на изложението „Финанси за всеки“

От началото на месец декември 2005 г. инвестиционен посредник „Делта Cток“ АД ще предоставя на клиентите си собствена платформа за електронна търговия Delta Broker, чрез която ще може да се търгува на Българската фондова борса (БФБ). Платформата позволява подаването на поръчки и предоставянето на информация за сключените сделки в реално време чрез директното й свързване с търговската система на борсата. Това стана ясно на проведена пресконференция по повод стартиращото на 1-ви декември първо финансово изложение в София „Финанси за всеки“.

Изложението, чийто медиен партньор е Investor.bg, ще се проведе в Националния дворец на културата от 1 до 3 декември, в навечерието на празника на банкера – 6 декември. „Имаме амбицията това изложение да стане ежегодно и да се случва винаги в седмицата преди Никулден“, заяви Георги Табаков, председател на Български икономически форум, организатор на събитието.

Според него изложението цели да се покажат ползата от едно подобно събитие, като се даде възможност на потребителите за кратко време и на едно място да се ориентират в предлаганите услуги на финансовия пазар и да получат информация, с която да могат да сравнят услугите на различните финансови институции.

Под един покрив ще се съберат над 30 компании – банки, застрахователни и инвестиционни дружества, инвестиционни посредници, лизингови компании и пенсионни фондове. Достъпът до цялото изложение, включително конферентната програма, ще бъде безплатен, допълни Табаков.

„Със своята функционалност и възможности Delta Broker предоставя на инвеститорите една по-добра алтернатива на платформата COBOS, която към настоящия етап е единствената възможна за търговия в реално време на борсата“, заяви Станислав Стоянов, Ръководител Отдел “Маркетинг и продажби” в Делта сток.

Delta Broker ще предлага вече познатите на потребителите от действащата платформа за търговия с валута и чуждестранни акции Delta Trading графики в реално време, инструменти за технически анализ, известяване чрез SMS и електронна поща за достигнати нива на котиране, текущи борсови новини, чат с брокерите, следене на котировки посредством мобилен телефон през GPRS и WAP, както и много нови функционалности, съобразени с начина на търговия на БФБ, каза още Стоянов, уточнявайки, че системата все още е в тестов вариант.

Христина Машкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *