Президентът на Сосиете Женерал може да получи пенсия от 1 млн. евро

Президентът на френската банка Сосиете Женерал (Societe Generale) Даниел Бутон може да получи пенсия от близо един милион евро годишно, след като се оттегли от активна дейност, твърди в електронното си издание седмичникът Експрес. Позовавайки се на референтен документ за 2009 година и доклада на компанията за 2008 година, подаден в регулаторния орган за финансовите пазари, Експрес изчислява, че общо пенсията на Бутон може да доближи и дори да надхвърли един милион евро годишно.

Даниел Бутон е получил чиста заплата от 1.25 милиона евро за 2007 година и 700 000 евро през 2008 година. Общата сума, която Сосиете женерал предвижда за пенсии и други финансови възнаграждения на шестима членове на ръководството си, възлиза на 32.93 милиона евро или средно по 5.5 милиона евро на всеки от тях, отбелязва изданието. Сумата няма да бъде изплатена наведнъж, оправда се банката.
Експрес припомня, че френското правителство публикува декрет, свеждащ до минимум заплащането на ръководителите на компании, но отбелязва, че в същото време пенсиите достигат стратосферни суми. Така че дебатите за парите на шефовете едва започват, подчертава изданието.
Източник: БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *