През 2019 година са изтеглени рекордните 204 милиарда мобилни приложения

Рекордните 204 милиарда мобилни приложения (apps) са били изтеглени в световен мащаб през 2019 година, съобщи в сряда анализаторската компания App Annie в своя доклад State of Mobile. Компанията е специализирана в областта на анализа на мобилните приложения и проучване на пазарни данни за мобилни приложения.През 2019 година са изтеглени рекордните 204 милиарда мобилни приложения.

 

Изтеглянията на приложения от онлайн магазините са се увеличили с 45% от 2016 година до 2019 година, като само в рамките на миналата година те са нараснали с 6 на сто, информира bnr.bg.

Потребителите по цял свят пък са изразходвали 120 милиарда долара за мобилни приложения, която е 2,1 пъти повече от 2016 година. В доклада на компанията App Annie се предполага, че мобилната индустрия ще добави 4,8 трилиона долара към глобалния брутен вътрешен продукт до 2023 година.

Резултат с изображение за мобилни приложения

Разходите за мобилна реклама в световен мащаб се очаква да нараснат от 190 милиарда долара през миналата година до 240 милиарда през 2020, което ще представлява ръст от 26% само в рамките на година.През 2019 година са изтеглени рекордните 204 милиарда мобилни приложения.

Приложения на финансово технологични компании (Fintech) са били достъпни през 2019 година над един трилион пъти, което е със 100% повече в сравнение с 2017 година, изпреварвайки традиционните банкови мобилни приложения.

Свързано изображение

Несъмнено, днес огромен брой мобилни приложения и техните създатели са в постоянно внимание на медиите. Най-популярните от тях винаги са във фокуса на внимание при излизането на нови ъпдейти, продуктови пускания, придобивания или когато техните създатели влязат в следващия цикъл на набиране на средства.

Вземете например Uber- услугата за онлайн поръчка на такси. В момента тя е в цикъл за събиране на пари, като при успех нейната компания-създател ще се оценява на над 1 млрд. долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *