Премиерът няма никакви правомощия за референдум

Това пише в специално изявление, изпратено до медиите от пресцентъра на БСП.
 
Жалко, че осъзна колко е важно това за демокрацията в държавата, едва след като над 770 хиляди българи му го подсказаха. Но личните му предпочитания нямат значение, ако България все още е правова държава. Така гласи законът, подчертава лидерът на БСП Сергей Станишев в изявлението:
Тези 770 хиляди накараха това арогантно и самодоволно управление отново да смени посоката. Показаха му, че г-н Борисов не е компетентен да вземе такова важно решение и с техния вот определено ще му помогнат. И тази ясно заявена воля на български граждани не се нуждае от „помощта“ на „осъзнали се“ гербери“
На четвъртата година от управлението си г-н Борисов демонстрира крещяща некомпетентност. Крайно време е да научи, че от самото начало изграждането на втората българска атомна електроцентрала е корпоративен проект за НЕК. И от 2008 г. има подписано споразумение между НЕК и „Атомстройекспорт“, което се изпълнява и досега. Това не е договор между правителства, а корпорации.
И г-н Борисов и ГЕРБ все повече се оплитат в лъжите си, които просто прикриват тяхната некомпетентност и неспособността да носят отговорност и да вземат решения. Освен това продължават да забравят, че парите за АЕЦ не се дават от пенсионерите и българските граждани, защото не са от бюджета. От цялата сделка те само ще спечелят по-евтин ток, добавя Станишев.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *