Прибраха колите на Кирил Рашков, бутат къщите му

Шест автомобила, между които два луксозни джипа и две леки коли с марка „Мерцедес“, бяха вдигнати от Катуница, предаде bTV. Колите бяха вдиганти от двора на неопожарената къща на Рашков. 
Три паяка бяха ангажирани с прибирането на автомобилите, а полицай охраняваше акцията.
Пазарната стойност на автомобилите се оценява на близо половин милион лева. Те са прибрани от данъчните заради бъдещи обезпечения на евентуални задължения на фамилията. Все още текат ревизиите на 12 лица, близки до Рашков, както и на шест негови фирми.
Тъй като Рашков и внукът му са в ареста, а прокуратурата не може да осигури постоянна охрана на автомобилите, данъчните прибягват до прибирането. „Вече се очаква ревизията на тези лица. Ако установят задължения, ще бъдат обезпечени една част с моторни превозни средства, други с недвижими имоти. Тези автомобили ще се изземат от лицата, за да може да се осигури, при установяване на публични вземания и неплащането им, погасяване на тези задължения“, обясни Петър Бучов, директор на дирекция „Събиране“ към НАП Пловдив.
Кирил и Костадинка Рашкови и дъщеря им Събка са изплатили напълно данъчните задължения за трите си имота в Пловдив за периода от 1998 г. до 2007 г. включително, стана ясно преди дни. Тримата са внесли общо 93 000 лева.
В същото време Районната дирекция по строителен контрол (РДНСК) в Пловдив забрани имотите на Кирил Рашков в Катуница да бъдат ползвани и нареди тяхното събаряне, тъй като са незаконно построени.
14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови в с. Катуница е издала РДНСК, съобщи Дарик. Актовете са за забрана на ползването, за премахване на строежа и за събаряне. Те са издадени на 19 октомври, но сега бяха разлепени по вратите на къщите на Рашкови. Актовете се отнасят за трите опожарени имота, както и за другите три, които полицията не допусна да бъдат разрушени при ексцесиите в края на септември. В един от тях е живеел Кирил Рашков със съпругата си Костадинка.
Кирил Рашков и внукът му са в ареста, след като и двамата се отказаха да обжалват мерките си за неотклонение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *