Приеха извънредно положение заради коронавируса

България обяви извънредно положение заради коронавируса. Правителството ще предложи на Народното събрание да бъдат затворени детски градини, училища, университети, да бъдат забранени всякакви публични прояви.Предлагат извънредно положение заради коронавируса.

Резултат с изображение за „karantina“

преди 7 часа

Властите искат да се забранят пътуванията от България към някои държави, както и посещенията от страни, в които има много заразени с Covid-19.

Ограничителните мерки са предложени от кризисния щаб, обяви премиерът Бойко Борисов след извънредно заседание на Министерския съвет тази вечер,информира ,Expert.bg.

Резултат с изображение за „karantina“
 „Правим всичко това заради здравето. Но това ще ни донесе огромни загуби“, призна Борисов.Предлагат извънредно положение заради коронавируса.

Той обяви, че властите са принудени да вземат тези мерки, защото има много хора, които не спазват карантината. Само за последните 24 часа броят на заразените у нас се утрои до 23-ма души.

Резултат с изображение за „karantina“

В рамките на извънредното положение службите и полицията трябва да издирят и да задържат болните от коронавирус и да ги поставят принудително под карантина, за да не разнасят заразата.

Правителството ще предложи на депутатите да се въведат наказания за нарушаващите мерките за изолация. Най-вероятно ще им бъдат налагани глоби, а Борисов спомена цифрата от 5000 лв.

Резултат с изображение за „karantina“

„Единствено и само мобилизацията на нацията може да ни помогне в тази ситуация. Сега е моментът да покажем дали сме патриоти“, призова премиерът. Спорът е един – колко твърди да са мерките, подчерта той.

Финансовият министър Владислав Горанов е предупредил, че заради ограниченията минималната загуба за бюджета ще е 3 млрд. лева, информира ,Expert.bg .

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *