Приятелската фирма на Цветанов спечелила обществени поръчки за 8,8 млн.

Фирмата, от която министърът купил през 2008 г. два апартамента по-евтино, подменя тръби на столичната топлофикация.
Справки в Агенцията за обществени поръчки и във фирмените регистри показват, че димитровградската фирма „Ти Ви Би“, на която Тодор Бояджиев е шеф, за последните пет години е спечелила 17 обществени поръчки за близо 8.8 милиона лева, пише Mediapool.

Днес сутринта министър Цветанов каза пред бТВ, че през 2008 г. е купил два съседни апартамента м кв. Изток в София с кредит, който ще изплаща 30 г. Единият от апартаментите е с площ 80 квадратни метра, а другият – 113, като в момента те са обединени. Към тях има и два гаража. Той ги взел на по-ниски от пазарните цени в момента на покупката, защото тя била уговорена със строителя още от 2003 г., но договорът бил сключен едва през 2008 г., когато е издаден акт 14.

Човекът, от когото купил жилищата, му е приятел и затова му направил отстъпка в цената.
„Човекът, от който съм го купил, ние, всъщност сме и приятелски семейства. Дори аз съм кум със съпругата ми на неговата дъщеря на Тодор Бояджиев, за който става въпрос…, а станах и кръстник на детето им наскоро“, заяви Цветанов.

На сайта на фирмата на Тодор Бояджиев „Ти Ви Би“ пише, че тя проектира, изгражда, преустройва, ремонтира, обслужва гаранционно и абонаментно и търгува на територията на цялата страна в жилищното строителство, промишлеността, туризма, селското стопанство и паметниците на културата.

През 2009 г. фирмата печели поръчка от столичната „Топлофикация “ за подмяна на 9200 м. топлопровод в центъра на града за малко над един милион лева. През тази година „Ти Ви Би“ печели нова поръчка на софийското парно за 2.025 милиона лева, този път за подмяна на топлоизолация на топропроводи.

Подмяна на арматура и компенсатори в ТЕЦ – „Земляне“ в София фирмата извършва срещу около 935 хиляди лева по два договора през август миналата година.

От 2005 до 2008 г. фирмата изпълнява още 3 обществени поръчки на софийската „Топлофикация“.

Две от поръчките са в Симеоновград, по една в Димитровград, Ивайловград и село Сърница, а останалите – в ТЕЦ „Марица Изток 2“, ТЕЦ „Марица Изток 3“ и ТЕЦ „Марица 3“, пише Mediapool.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *