Продаден е токенизиран недвижим имот на Solana за $246,800

С помощта на умни договори компанията успя да генерира $246,800, като $11,800 от тях бяха определени за поддръжка и други разходи.

Homebase се нуждаеше от седем месеца, за да гарантира, че предлагането на недвижими имоти е в съответствие с разпоредбите на SEC и може да се продава както на малки, така и на акредитирани инвеститори. Търговията с тези недвижими имоти събра $246,800 от 38 инвеститори, като 30 от тях бяха неакредитирани.

Стартъпът избра Solana вместо Ethereum и Polygon поради опасения, свързани с нарастващите такси за газ на ETH и блокчейн мостовете, които според компанията доведоха до губене на инвестиции.

За мнозина райони в Сан Франциския залив и други райони в САЩ са недостъпни поради високите цени на имотите, от което токенизацията на недвижимите имоти я прави интересна опция.

Homebase вярва, че нейният продукт може да генерира печалби и да помага на собствениците на жилища и инвеститорите, като в същото време гарантира спазването на разпоредбите на SEC.

Токенизацията на еднофамилния имот в Макален на Solana успя да събере около 19% капитал, като 80% от него остана при собственика на имота, а Homebase запази 1%.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *