Продаден ли е мачът „Лиляна срещу Марешки“?

„Ама това преместваем обект ли е?“, възкликнала министърката, когато видяла двуетажната къща на общинския съветник, търговец на лекарства, бивш кандидат за кмет на Варна, а отскоро и президент на футболен клуб „Локомотив Пловдив“, Веселин Марешки. „Според мен това не е преместваем обект“, отговорила Павлова на собствения си въпрос. А когато прочела и табелата „Privаtе club“, избухнала: „Частен клуб? Абсурд! Не може на плаж за обществено ползване да има нищо частно!“ И ако след такава реакция очаквате държавата бързо да събори „частния клуб“, изграден върху държавния плаж, по-добре се ощипете и не очаквайте нищо подобно. Защото мачът отдавна изглежда купен.
 
Лиляна Павлова има най-малкото два проблема. Първият е тя самата, вторият е прекият й началник. Да започнем с първия: Нормално ли е да си министър на строителството и да не си чул за двуетажната къща на Марешки на плажа? Да, това не е тема на големите медии, но отдавна има достатъчно публична информация по въпроса. Публично известно е как преди година министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е наредил спешна проверка на сигналите за изливане на бетон върху плажа. После къщата се оказва върху метална скара, после се оказва „временен преместваем обект“ и после нищо. И Лиляна Павлова не знае кого отива да проверява? Едва ли. И сега стигаме до втория й проблем. Вечерта след проверката големите медии услужливо спестиха името на собственика на къщата на „Кабакум“. Зрителите научиха, че „друг проблем се оказа обект, който се води преместваем, но по всичко личи, че сградата е монолитна и е построена върху бетонни основи. Лиляна Павлова разпореди незабавна проверка по случая.“ И така новината за широките народни маси остана анонимна. Ако началникът на Лиляна Павлова е искал името на Марешки да бъде част от новината, то щеше да бъде. И ако Бойко Борисов не иска името на Марешки да е част от новината, то не е. Нали не се съмнявате в това.
Сега си припомнете как преди две седмици Бойко Борисов убеди в 5 минутен разговор Веселин Марешки да спонсорира с милиони левове футболен клуб „Локомотив Пловдив“, а после феновете го аплодираха. Него, премиера. Този вид хора винаги се разбират. А Лиляна Павлова дали от неинформираност, дали от внезапен порив на справедливост, наговори едни неща във Варна, за които скоро всички ще забравим. Разбира се, остава и възможността министърката да си свърши работата до край. Ако успее да го направи, ще се открои от останалите си колеги. А дали тогава ще продължи да бъде част от тях?

Блог на Иван Бедров

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *