Продажбите на автомобили в САЩ с нов рекорд

След седма поредна година на увеличаване на продажбите на нови автомобили в САЩ през миналата е постигнат рекорден резултат, съобщи „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

След седма поредна година на увеличаване на продажбите на нови автомобили в САЩ през миналата е постигнат рекорден резултат, съобщи „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

В страната са купени 17.55 милиона коли, което е с 0.3% повече от рекордната досега 2015 година.

Обяснението се търси в сравнително евтиния бензин, повишаването на заетостта и ниските лихви по кредитите. През декември пазарът е нараснал с 3% до 1.69 милиона бройки. Резултатите са по-добри от очакванията на анализаторите.

Най-големият американски автомобилопроизводител „Дженерал мотърс“ отчете растеж на декемврийските си продажби от 10%. „Форд“, които са вторият по големина американски производител, имат нарастване на търсенето с 0.1 на сто. Рекордни за декември реализации имат също „Нисан мотър“ и „Хонда“.

Прогнозите за бъдещето обаче не са толкова розови, като Националната асоциация на автомобилните търговци в САЩ очаква продажбите в страната през тази година да спаднат до 17.1 милиона. Обяснението е че, повечето купувачи избират по-дългосрочни заеми, което означава, че скоро няма да сменят колата си.

Освен това има много автомобили с приключващ лизинг, които ще бъдат пуснати на пазара и ще окажат натиск върху продажбите на нови превозни средства. Политическите проблеми също могат да засегнат продажбите. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се закани да наложи мито от 35% на автомобилите, произведени в Мексико и изнесени за САЩ.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *