Продажбите на Стара планина холд АД нарастват с над 8%

Консолидираните продажби на Стара планина холд АД за първото тримесечие на 2017 година бележат повишение с 8,24% в сравнение с продажбите през същия период на 2016 г. Това показват финансови резултати на консолидирана база и финансовите резултати на най-значителните предприятия от портфейла на холдинга към 31 март 2017 г., разпространени чрез БФБ – София.

През третия месец от година приходите от продажби на Стара планина са в размер на 17,8 млн. лв., като от началото на годината достигат 51,9 млн. лв. Прогнозите са през април те да се понижат до 16,7 млн. лв., като достигнат 68,5 млн. лв. от януари до април, а това би било ръст от 6% на годишна база за първите четири месеца от годината.

 

М+С Хидравлик АД отчита продажби в размер на малко над 9 млн. лв. през март и 25,3 млн. лв. от началото на годината, което е с 5,70% повече спрямо година по-рано. Брутната печалба през март е 1,4 млн. лв., като достига 4,2 млн. лв. от началото на годината, или ръст от 0,26% на годишна база. Прогнозата за април е продажби за 8,3 млн. лв.

Продажбите на Хидравлични елементи и системи АД през март са в размер на 5 млн. лв., като за тримесечието достигат 14,3 млн. лв., което представлява увеличение с близо 12% на годишна база. Брутната печалба преди данъци е в размер на 663 хил. лв. през март и близо 2 млн. лв. от началото на годината, което е с 14% повече в сравнение с 2016 г. Очакванията са продажбите през първите четири месеца от годината да са с близо 10% по-високи спрямо същия период на миналата година.

 

Елхим – Искра АД реализира приходи от продажби в размер на 2,9 млн. лв. през март и 9,5 млн., лв. от началото на годината до края на март, което е ръст с 12% на годишна база. Брутната печалба в размер на 446 хил. лв. през тримесечието нараства с над 50% за година, показват данните. Холдингът прогнозира продажбите през първите четири месеца от годината да са с 6,8% повече спрямо същия период на 2016 г.

Българска роза АД увеличава продажбите си през тримесечието с 10,4% на годишна база до 1 млн. лв., като прогнозите са те да достигнат 1,4 млн. лв. до края на април или 9,2% ръст спрямо година по-рано, информира investor.bg. Брутната печалба е в размер на 15 хил. лв. през март, а от началото на годината дружеството е на загуба в размер на 16 хил. лв.

По-рано този месец Стара планина холд АД съобщи за придобиване на мажоритарни пакети в три предприятия. Те са включени в консолидация, считано от 1 април 2017 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *