Продължават протестите на зърнопроизводителите

Над сто трактора от Ямболска област ще излязат в 11 часа на главния път 1-7 и ще спрат на разклона за Тополовград, съобщи координаторът на протестните действия за областта Николай Димов.  Машините ще блокират за около два часа движението на тировете и леките автомобили към граничния пункт Лесово.
Близо 200 зърнопроизводители с над 90 селскостопански машини ще потеглят в 9 часа за София от пловдивското село Труд. Временно ще бъде затруднено движението по Карловското шосе и по няколко от големите булеварди в Пловдив. Зърнопроизводителите ще се съберат с колеги от други части на страната на Ботевградското шосе, където ще пренощуват, за да се включат в планувания за утре протест на зърнопроизводителите в столицата.
Зърнопроизводители от Враца, Видин и Монтана вече са край Ботевград.
70 трактора на земеделски производители от Сливен и Бургас, които бяха спрени в четвъртък в района на град Гурково също потеглят за София, съобщи кореспондентът на БНР Щилияна Василева.
Председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Сливен Петър Байчев съобщи, че тракторите ще бъдат позиционирани в понеделник вечерта край столицата, а във вторник, с разрешение на Столичната община, 170 трактора ще влязат в София за протестно шествие от храм-паметника „Александър Невски“ до Министерския съвет.
Във вторник ще тръгнат за София с лични автомобили още 200 земеделци само от сливенско. Решението за национален протест в столицата е взето на заседание на Инициативния протестен комитет на седем земеделски организации. Участващите в митинг шествието в София ще искат оставки. Според декларация на протестиращите „е недопустимо вицепремиер да се отказва от подписа си, да не се намерят възможности за диалог и да се използват предизборно хората, произвеждащи хляба на България“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *