Проектът за реформи в НАП спечели награда на Световната банка

Проектът за реформа в администрацията по приходите е един от трите български проекта на Световна банка (СБ), които спечелиха първото годишно състезание, наречено „Да подобрим живота на хората в Европа и Централна Азия“.
Наградите се дават за изключителни резултати и положително въздействие върху цялостната икономическа среда в България. Проект Реформа в администрацията на приходите, Проект Имотна регистрация и кадастър, както и резултатите от проучването на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и СБ за бизнес-средата и финансовата ефективност на предприятията (BEEPS) бяха отличени от екипа по качество към Регион Европа и Централна Азия на СБ.
„Световна банка има огромен ресурс – не само във финансов, а преди всичко в интелектуален аспект. Като партньор на Българя ние сме решени да подпомогнем страната с най-добрите европейски и световни практики и познания, за да ускорим европейската интеграция на България, фокусирайки се върху по-нататъшното засилване на производителността, подобряването на социалните услуги и повишаване на качеството на инфраструктурата. Радваме се, че с изпълнението на проектите за Реформа в администрацията на приходите и Имотна регистрация и кадастър сме допринесли за икономическия растеж и за успеха на България“, каза Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световна банка в София.
Проект Реформа в администрацията на приходите е одобрен от Борда на директорите на Световна банка през юни 2003 и още в средата на 2006 г. е изпълнил в голяма степен целите на развитие.
Настъпилите съществени подобрения в данъчната администрация бяха оценени и в последните доклади Doing Business и Paying Taxes, които наредиха България в Топ 10 на страните реформаторки в света, които съществено са подобрили данъчната си политика и администрация в периода 2004-2007 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *