Производителят на бисквити „Победа“ стана „Най-добрата българска фирма“

„ПОБЕДА“ АД спечели приза в категория „Средни и големи фирми“ в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Компанията е основана през 1929 г. и е един от водещите производители на захарни изделия в България.

Подгласници в основната категория станаха фирмите „ФЕРМАТА“ АД (производство на месни продукти) и „РУДИ-АН“ ЕООД (производство на мебели за дома и офиса).

В категорията „Микро и малки български фирми“ отличие получи „АТМ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД. Компанията предлага комплексни услуги в областта на асемблирането на електронни печатни платки, монтаж на модули и системи. На второ и трето място бяха класирани съответно фирма „ИЛИНА“ ООД, които се занимават с производство на алуминиева и pvc дограма, и „ГЛАСКО“ ООД – производител на качествено обработени стъкла и огледала.

Отличие в категория „Стартиращ бизнес“ получи образователният портал „УЧА.СЕ“, следван от ИТ компанията „АКСИДИА“ АД и производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове – „АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС“ ЕООД“.

За фаворит на публиката, след оспорвано гласуване на сайта на конкурса, бе избрана компанията „ЕВРО ГЕЙМС ТЕХНОЛОДЖИ“ ООД, която произвежда игрални автомати и е една от най-бързо развиващите се фирми в световната казино индустрия.

В тазгодишното издание на конкурса организаторите дадоха награда и в новата категория – „Внедряване на иновации“. Първенец в категорията е технологичната компания „СИСКОМ ТРЕЙДИНГ“ ООД, която е специализирана в разработване и внедряване на информационни системи. Второто място зае габровският гигант за машиностроене „МЕХАТРОНИКА“ АД, следван от фирма „МОБАЙЛ СИСТЕМС“ ООД, която разработва софтуерни решения и приложения за мобилни устройства.

„Всеки ден в България се раждат добри идеи, но за съжаление голяма част от тях не се осъществяват, ако някой не ги подкрепи. Затова решихме да въведем още една категория в нашата инициатива – „Проектно финансиране на бизнес таланти“, с която
Първа инвестиционна банка ще предостави финансова подкрепа на избрани проекти“, обяви Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank и член на журито на конкурса.

Останалите членове на журито са: Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“; Емил Хърсев – финансист; Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“; Йордан Матеев – главен редактор на списание „Forbes“ – България и Кънчо Стойчев – социолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *