Производството на каски и бронежилетки се увеличава

Производството в новите мощности за иновативни балистични решения за защита на завод „МАРС АРМОР“ ООД беше  открито вчера. Компанията, която е и една от световните водещи производители на бронежилетки,  отбеляза с това събитие и  15-ата годишнина от основаването си.

„Сериозната професионална подготовка е основа за адекватна оценка както на непрекъснатата развойна дейност, така и за приложения подход да се развиват индустриални способности за един цялостен цикъл – от научноизследователската работа, през производството до рециклирането на продуктите“. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов при откриването на новите производства. Според него постигнатите резултати съвпадат с приоритетите на Министерство на икономиката, а именно нови инвестиции, въвеждане на иновации и разкриване на нови работни места. „В този аспект оценяваме изключително високо постигнатото от екипа на „МАРС АРМОР“ за тези 15 години, непрекъснатия стремеж да се развиват производствените мощности, да се разширява и усъвършенства гамата на произвежданите продукти, да се въвеждат съвременни технологични и иновативни решения, като същевременно се налага безкомпромисно отношение към качеството им и се прилага гъвкав подход за удовлетворяване на индивидуалните потребности на всеки отделен клиент“, заключи официалният гост на тържеството. Той акцентира върху инициативите на Министерство на икономиката за подобряване на бизнес средата и върху работата, свързана с „Индустрия 4.0“ и дигитализацията на българската икономика и подчерта, че това вече се случва в  „МАРС АРМОР“. Успехът компанията се дължи и на труда, уменията и личния принос на тези над 160 висококвалифицирани служители и последователно провежданата фирмена политика за привличане на млади и талантливи хора като една перспективна инвестиция за бъдещето.

Доц. Пламен Ташков /на снимката/, основател и управляващ съдружник на „МАРС АРМОР“ заяви, че с откриването на новите мощности се разкриват 35 работни места. „Разширението и новата сграда дават възможност капацитетът на производство да бъде вдигнат на 120 000 бронежилетки, 250 000 плочи и 100 000 каски на година. Откриваме и технологична линия за производство на бойни каски и противокуршумни щитове, както и допълнителна технологична линия за производство на балистични плочи“, заяви доц. Ташков като поясни, че стойността на инвестицията е на стойност 25 млн. лв., като над 5 млн. лв. са средства усвоени по европейски програми. Основните пазари на компанията са Близкият изток и Северна Африка. Българските бронежилетки се приемат изключително добре в тези страни. Там няма производители на това изделие или ако има – те са слаби. Износът е към почти всички държави в региона –  Египет, Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и т.н.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *