Прокуратурата започна проверка на тъста и тъщата на Цветанов

Прокуратурата се е отказала от образуването на досъдебно производство срещу Цветан Цветанов, тъй като не било констатирано наличието на проблем. Отделно ще се извърши проверка за доходите на родителите на съпругата на вътрешния министър, каза градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БГНЕС. Данъчните откриха при проверката на доходите им несъответствия, припомни Кокинов.
Проверката трябва да установи дали има данни за образуване на дело срещу тъста и тъщата на Цветанов за укриване на данъци. Преди повече от месец Националната агенция по приходите (НАП) обяви, че има разминаване между доходите и разходите им между 2004 и 2009 г.За разминаването се разбра след окончателното приключване на четиримесечна проверка с предизвестен резултат на агенцията на семейство Цветанови, която не откри никакви нередности в доходите на министъра и съпругата му в този период.
Данъчната проверка на министъра показа, че той е получил дарение от тъста и тъщата от 48 366 евро и 3223 долара. От НАП съобщиха тогава, че разходите, направени от семейство Цветанови за тези пет години (459 821 лева), са по-малко от общия им семеен доход, който възлиза на 589 480 лева.
Според резултатите отпроверката Цветанов е похарчил едва 20 766 евро лични пари за покупката на 2 апартамента и два гаража в престижния столичен кв. „Изток“ през 2008 г. на обща стойност над 130 500 евро. Остатъкът от сумата е събрал благодарение на банков кредит за 59 000 евро и дарение от тъста и тъщата му.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *