ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители

Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив.
Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат – „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
„Пловдивският панаир е сред най-добрите организатори на изложения не само в Европа, но и в света. През последните три години е постигнал огромно развитие“, заяви Бохуслав Залевски, който до скоро беше председател на ЦЕНТРЕКС – организацията, извършваща одити на дейността на панаирите от Централна и Източна Европа и гарантираща за надеждността и прозрачността на данните.
“Кризата намали с около 30% изложителите на Пролетния панаир, но такъв е спадът и в други изложбени центрове в региона”, посочи на пресконференция Райна Георгиева, завеждащ сектор „Маркетинг“. „Намалелият брой на участниците показва, че икономиката още не е излязла от кризата. Освен това, неаргументираните нападки към панаира от страна на основен акционер като държавата разколебава бизнеса и вреди на работата на дружеството“, подчерта изпълнителният директор Богомил Бонев.
Фирми и експонати от 23 държави ще се представят на 10-те изложби на ПРОЛЕТ 2010. Ще бъдат показани изделия, машини и технологии от областта на спорта и свободното време, хранителни стоки, строителни материали, мебели, облекло, козметика и парфюмерия, обзавеждане за хотели, ресторанти и заведения. Ще се проведат Изложбата на общините, Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“ и Националното изложение на стоки и услуги от предприятия на хора с увреждания, Салонът на изкуствата „Импресия“ и Международният конкурс за панаирен плакат.
За първи път се организират Дни на кафето, където бармани и специалисти по приготвяне на напитки от кафе ще демонстрират своите умения, а посетителите ще могат да дегустират. На тях е поверено и журирането в първия конкурс „Изборът на потребителите“, на който ще се конкурират хранителни продукти. Атрактивно ще бъде и вече традиционното състезание за Националната кулинарна купа, което ще излъчи най-добрите готвач, сладкар и отбор на годината.
Интересна и за изложителите, и за посетителите специалисти ще бъде международната конференция за общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2013 г., чийто организатор е Европейският икономически и социален комитет. В съпътстващата програма са включени още множество презентации и делови срещи.
Новост е и форумът за недвижими имоти, който ще се проведе в Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“. На него ще се обсъждат пазара на имоти, тяхното управление, енергийната ефективност на домовете и ипотечното кредитиране.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *