Промяна на заглавието: Биткойн и Етериум загубват инерция в период на несигурност на пазарите в САЩ.

Биткойн, най-големият криптовалут, спадна под нивото от 27 000 долара вчера и в момента се търгува за 26 350 долара. Цената на ETH в момента се движи около нивото от 1 800 долара.

Сред 50-те най-големи криптовалути пазарът наблюдаваше значителни колебания през последните седем дни, като имаше няколко забележителни печеливши и губещи.

Най-значителният печеливш през седмицата е Render (RNDR), който демонстрира впечатляващ ръст от 19.3% през седмицата. Само през последните 24 часа той се повиши с 13.6% и в момента се търгува на цена от 2.82 долара. Мрежата Render е децентрализирана платформа, която позволява на потребителите да предоставят неизползваната си графична мощност за рендиране на графики и VFX.

Играта Sandbox (SAND), популярна Gamefi платформа, претендира за второто място през последните 24 часа с ръст от 5.4% и текуща цена от 0.51 долара. Тези печалби са в унисон с неотдавнашните партньорства, обявени от екипа с известните предавания на BBC „Top Gear“ и „Doctor Who“.

Не всички криптовалути обаче отбелязаха печалби, тъй като някои от 50-те най-големи актива, освен Биткойн и Етериум, претърпяха загуби както на седмичния, така и на дневния пазар.

Както се очакваше след неустойчивия си възход, меме сензацията PEPE имаше сравнително разочароваща седмица, като загуби 10.5% от стойността си през последните седем дни. През последните 24 часа обаче се наблюдаваше леко повишение от 3.3% и в момента се търгува за 0.00000143 долара.

Малко след официалното си пускане в основната мрежа, родният токен Sui (SUI) отбеляза един от най-големите спадове за седмицата, като се понижи с 15.8% и в момента се търгува за 0.98 долара. Решението за мащабиране на Етериум Optimism (OP) също се сблъска с предизвикателна седмица, като регистрира спад от 12.6% и се търгува на цена от 1.60 долара към момента на писане на статията. Освен това платформата за децентрализирани приложения Algorand (ALGO) претърпя двуцифрена загуба, като спадът и през изминалата седмица беше 11%, търгувайки се на цена от 0.15 долара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *