Пропускателен режим в „Слънчев бряг“ от 1 юни

От 1 юни се въвежда пропускателен режим на превозните средства в курорта “Слънчев бряг”. Това реши директорският съвет на “Слънчев бряг” АД, съобщи агенция БГНЕС.

Дружеството стопанисва инфраструктурата на комплекса.

Решението е взето по настояване на Община Несебър и след проведени консултации на общинското ръководство и ръководството на акционерното дружество с представителите на големите туристически фирми, както и със собствениците на големи хотелски вериги и ваканционни комплекси, съобщи председателят на Общински съвет-Несебър Димитър Янков.

Това решение слага край на спора “за” и “против” пропускателния режим в комплекса тази година, като се запазва досегашната практика на организация на туристическия сезон. Сред туристическите експерти е надделяло мнението, че евентуално отпадане на режима в “Слънчев бряг” крие много рискове за нормалното провеждане на летния сезон, а това може да рефлектира негативно върху развитието на туризма в курорта и в община Несебър през следващите години, посочи Янков.

Акциите на Слънчев бряг АД отбелязват спад към момента от 0,06 на сто до средна цена от 17,23 лв. брой при изтъргувани 25 броя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *