Протестиращите правят правителство в сянка

Започнаха да работят експертни групи и в момента сформираме правителство в сянка, което да започне да генерира експертни мнения и да дава решения, а не само да иска, каза Славчев.
По думите му било обичайно да се говори, че протестиращите не знаят какво искат, с цел да се обслужват някои кръгове. „Напротив! Ние знаем и сега ще покажем! Ще го надградим с една интернет платформа, в която всички, които имат предложения и идеи как да се реши даден проблем, къде виждат проблема в системата, в закона, какво да се направи, ще могат да запишат на тази платформа, да качват информацията“, обясни той.
Идеята била тя да бъде подлагана на обществена дискусия като във форум и след това да бъде гласувана или да е „нещо като онлайн референдум“.  Новата структора е хоризонтална и разчита на равнопоставеност между членовете си. Според Славчев важно е гражданското общество да има глас и когато има предложение, институциите да се съобразят. Протестиращите ще искат и създаване на обществен съвет към президентството, за който президентът Росен Плевнелиев каза, че в петък ще събере.
Протестиращите в Добрич също са се обединили около идеята за създаване на гражданско правителство в сянка, съобщи Дарик. Този кабинет ще има за цел точно и ясно да поставя проблемите на българския народ и след това чрез протести или други лостове да бъдат принудени хората във властта да ги приемат, за да може да се промени системата, обясняват недоволните. Първата задача на кабинета в сянка щяла да бъде изработване на нов Изборен кодекс и коригиране на закона за концесиите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *