Протест срещу мълчанието на МВР за убийството в Борисовата градина

Трупът на брутално изнасилената и удушена жена  бе открит от случаен минувач в Борисовата градина недалеч от стадион „Българска армия“ в неделя на обяд.
Информацията за жестокото престъпление обаче засега само бе потвърдена пред медии от столичната полиция, а министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изобщо не е коментирал случая.
Асоциацията на европейските журналисти в България атакува пресцентъра на МВР „заради притеснителния опит да скрие това престъпление“, пише в. „Дневник“. Това става ясно от позицията на организацията, поместена на интернет страницата им. „Намираме за особено притеснителен опита на пресцентъра на МВР да скрие това престъпление от обществото, вероятно с цел да не бъдат помрачени информациите за успехите на полицията в борбата с престъпността“, се казва в изявлението на асоциацията.
Същевременно в интернет вече има няколко инициативи, свързани с убийството на младата жена. Във Фейсбук-групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“ призовават всички да участват в шествие със свещи в памет на момичето в понеделник от езерото „Ариана“ до мястото, където бе открито тялото й. Освен това се появи и петиция „Светлина и сигурност в Борисовата градина“, която призовава за осветление по главните алеи на най-големия парк в София, денонощна охрана, 24-часово видеонаблюдение и условия за хигиена.
Погребението на 28-годишната Яна, която от няколко години живеела в столицата и работела като продавачка в мол, ще се състои в събота в родната й къща в козлодуйското село Хърлец. По информация в медиите родителите й са бивши служители в АЕЦ „Козлодуй“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *