Проучват програмата „Интеррег” на Европейския съюз

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) работи по проект за устойчиво използване на горската биомаса по програма „Интеррег” на Европейския съюз, съобщиха от ведомството. За целта днес по изпълнението му е била организирана работна среща с участието на зам.-министъра на земеделието доц. Георги Костов, уточниха от агенцията.

 

В рамките на проекта ще бъде изготвен план за действие, чрез който ще се търсят ефективни и икономически изгодни начини за производство на енергия от горска биомаса. Задача на проекта е да анализира нуждите на нашата горска промишленост, след което да се направи оценка на потребностите и на реалните възможности за производство на топлинна и електроенергия от дървесна биомаса, включително и отпадъчна дървесна, заяви доц. Георги Костов, информира monitor.bg.

В създадената междуведомствена работна група участват над 40 експерти от горския сектор, държавни институции, научната общност, частни фирми, браншови камари и неправителствените организации.

„Правилното и рационално използване на дървесната биомаса би могло да увеличи интереса на инвеститорите за създаване на нови гори”, каза инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *