Проф. Чавдар Николов: Нито властващи, нито опозиция могат да ни измъкнат от кризата

Така  се получава в българската политика – седят едни хорица, говорят си едни глупости и на нас ни запълват времето, е мнението на  икономистът проф. Чавдар Николов, изразено в  предаването „От петък до петък“ на БНР.
По никой начин тези хорица, нито властващи, нито опозиция могат да ни измъкнат от кризата. България четвърта година, след какъвто и да е растеж – всичко това са симулация и статистически грешки. Оттук нататък продължаваме да се влошаваме, защото еврозоната ще влезе в криза през 2013 година. В този момент някой в България ви говори за растеж. Дори за такъв, който е 1%. Това е смехория. Нулата би била успех. Така че дори да си говорим за някакъв бюджет, той е изключително несигурен и тази мизерия, която предвиждаме с този бюджет и тя може да ни се окаже розовото бъдеще, коментира икономистът.
Партиите са твърде затворени в себе си. Занимават се единствено с това пребиваване или непребиваване в коридорите на властта, някаква партийна параноя ги гони през цялото време. За мен политическата система е изключително корумпирана, изключително остаряла, изключително инерционна – нищо не може да роди в България. По гражданска линия, с граждански натиск евентуално може нещо да се случи. Стига да не се разпадне системата тогава, защото и гражданските движения имат този недостатък – могат да разпаднат системата, обясни проф. Николов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *