Пускат акции от ЦУМ на борсата

105 дружества ще се търгуват публично

Акции от ЦУМ, „Загорка“, „Карлсберг България“ (Шуменско пиво) и Стоков базар „Илиянци“ пуска на борсата Агенцията за приватизация. Книжата ще се търгуват на 15-ия централизиран публичен търг. Ще бъдат предложени акции на 105 дружества. Сред тях има и два мажоритарни пакета – 67% от „Балканкар – Ерма“ АД, Трън, и 67% от „Балканкар ЗФИ“ АД, Перник.

Търгът ще се проведе 6 дни след обнародването на обявлението в „Държавен вестник“. Дружествата ще се търгуват на сегмент Централизиран публичен търг на Приватизационен пазар на „Българска фондова борса София“ АД. За 20 от тях ще може да се плаща с компенсаторки, а за останалите – с пари. АП е определила и минимална цена за акция за повечето дружества.

От „Загорка“ ще бъдат предложени 0,476% от капитала при минимална цена от 20 лв. за една акция. Ако пък искате да станете съдружник на Георги Гергов в ЦУМ, можете да вземете 0,25% от капитала на дружеството при минимална цена от 116,56 лв. за една акция. От Стоков базар „Илиянци“ се продава 1% от капитала при минимална цена от 36,67 лв. за акция.

За мажоритарния пакет на „Балканкар – Ерма“ наддаването ще тръгне от 4,30 лв. за акция, а за „Балканкар ЗФИ“ – от 4,32 лв. за акция.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *