Пускат нови бързи влакове

4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ от 2022 г. Това става ясно от проекта за гафик на движение на влаковете през следващата година, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg).

Групови пътувания | БДЖ Пътнически превози

Основните промени в проекта на Графика за движение на влаковете за 2022 г. са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната, информира pariteni.bg.

С новия график е предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. Чрез движението на тези влакове значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

istock
istock

Разработването на Графика, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитета на подвижния състав и железопътната инфраструктура, като са съобразени с планираните по-мащабни ремонти по железопътната мрежа.

В тази връзка ще бъдат разглеждани само аргументирани предложения, които могат да бъдат реализирани съобразно наличните възможности.

Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2022 г. са достъпни на следния линк:
https://www.bdz.bg/bg/a/proektt-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2022-g-e-publikuvan-za-obshchestveno-obszhdane

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *