Путин подписа закон за забрана на плащанията с криптовалути в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа в петък закон за забрана на използването на криптовалути за плащания на стоки и услуги в страната.

Законът също така предотвратява рекламата на методи за плащане в Русия посредством цифрови валути, информира bnr.bg.

Путин: Русия може и сама да построи "Северен поток 2"

На руските граждани ще бъде разрешено да купуват дигитални финансови активи (активи в криптовалути), но само ако са издадени съгласно руското законодателство, докато други цифрови активи ще бъдат достъпни за руснаците само на чуждестранни платформи за търговия.

Русия се закани да отговори на неприятелския акт на Чехия - News.bg

Съгласно подписания от Путин закон, Централната банка на Русия ще контролира издаването и търговията с криптовалути.

За разлика от електронните пари в централизираните банкови системи, контролът при криптовалутите е децентрализиран.Например при биткойн децентрализираното управление става с блокова верига, т.е. базата от данни на трансакциите се поддържа като разпределена счетоводна книга.

Големи банки в САЩ и Великобритания забраниха купуването на ...

Поради големите скокове в цените и произтичащите от това измами финансовите регулатори се опитват да ограничат и регламентират по някакъв начин криптовалутите, както и всички услуги и продукти, свързани с тях. В тази посока са и действията на големи рекламодатели като Гугъл и Фейсбук, които вече са забранили рекламите, свързани с криптопродукти[9].

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *