Путин: Русия трябва да развива нападателните си оръжия

© Снимка:EPA/БГНЕС

Русия трябва да развива системитеот нападателни оръжия в отговор на американския противоракетен щит, заяви руският премиер Владимир Путин.

„За да запазим баланса, без да имаме планове за изграждане на ПРО, която струва твърде скъпо и още няма яснота доколко е ефективна, трябва да развиваме ударни нападателни системи. Ако не развиваме ПРО, създава се опасността, че след като формират такъв чадър над себе си, партньорите ни може да се почувстват в пълна безопасност и ще правят, каквото си искат, ще се наруши балансът и веднага ще нарасне агресивността и в реалната политика, и в икономиката,“ изтъкна Путин.

Бъдещото ново споразумение между Русия и САЩ за стратегическите нападателни
оръжия трябва да бъде обвързано с плановете на американците за противоракетната отбрана и достъпа до информация за отбранителните системи, заяви руският премиер. „Ако искаме да разменяме информация, тогава нека ни дават информацията за ПРО, а ние ще ги информираме за нападателните
оръжия“, каза Путин и подчерта, че двете системи осигуряват глобалния силов баланс.

Според руския премиер е необходимо да има установени правила за ограничаване на въоръженията, разбирани еднакво, лесно проверяеми и открити.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *