Първата държавна криптовалута е факт

Местното правителство в Дубай официално стартира собствена криптовалута, наречена emCash, съобщиха местните медии. Криптовалутата ще се използва за плащане на правителствени и неправителствени услуги.

Според Али Ибрахим, заместник-генерален директор в Дубайскакото икономическо министерство, токенът ще се счита за законно платежно средство “за различни правителствени и неправителствени плащания, от ежедневното ви кафе и училищни такси за децата, до такси за комунални услуги и парични преводи”.

Дубай прегръща технологията Блокчейн

Гъвкавостта и удобството на криптовалутите прави решението печелившо за Дубай. Правителството е силно про-блокчейн и го вижда като следващата голяма вълна от технологии, променящи живота и икономиката, и иска да бъде пионер в приемането й. Според Ибрахим:

“Бързоразвиващата се икономическа среда и невероятната готовност да се възприемат иновативни технологии направиха Дубай идеално място за нас да правим бизнес. Този проект е чудесен пример за амбицията да създаваме изцяло нова икономическа екосистема. Ще използва технологията блокчейн, за да направи финансовите транзакции по-евтини, по-бързи и по-сигурни, информира  infobulgaria.info. Същевременно демонстрираме огромните предимства в приемането на тази технология от правителствата, бизнеса и клиентите. ”

Блокчейн технологията, като система за различни услуги, е широко разпространена в страната. Дубай се стреми да се превърне в финтек център за източния свят и дори наскоро подписа сделки, които позволяват продажбата на имоти изцяло в биткойн.

Новата криптовалута ще придвижи парадигмата на приемането в страната напред.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *