Първата сделка на БФБ с акциите на Amazon.com

Днес родният капиталов пазар отвори с първа сделка с акциите на Amazon.com, които отново се превърнаха в най-ликвидната позиция час след началото на борсовата сесия и при обем от близо 44 000 лева.

 

Снимка: iStock

С няколко сделки в ранната търговия, Първа Инвестиционна Банка добави 1.2% към стойността си до 1.685 лева за акция, информира infostock.bg.

Също при относително активна търговия, акциите на Илевън Кепитъл добавиха 1.7% към стойността си.

На страната на губещите се наредиха акциите на Монбат, загубили 2.4% от стойността си, но при нисък търгуван обем. Офертите при позицията са доста „разкрачени“ – при нива от 6.20 продава и 5.95 лева купува.

Със силна загуба се отличиха и акциите на Софарма. Половин час след началото на борсовата сесия те се търгуваха с 3.4% надолу до 4.02 лева за брой.

Спадът на тежката позиция, бе и сред основните причини за понижението на индекса на сините чипове SOFIX, загубил 0.5% от стойността си в ранната търговия. За разлика от него, широкият BGBX 40 се понижи едва с 0.2%, а индексът BG REIT добави 0.2% към стойността си.

Amazon ще започне да приема биткойн плащания до края на 2021

Сериозно понижение отбелязаха и акциите на Биодит, които загубиха 4.3% от стойността си – до нива от 1.55 лева за акция. И тук офертите остават далеч една от друга – съответно при 1.6 лева продава и 1.5 лева купува, което предполага по-нататъшна волатилност при позицията, в случай на сделки.

Отчетите за деветмесечието продължават да излизат.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи на БФБ.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *