Първият Биткойн ETF e одобрен в Канада

Биткойн търгуван фонд за инвестиционна компания Accelerate Financial е одобрен в Канада.

Резултат с изображение за „Биткойн ETF“

Това го прави първият официално одобрен Биткойн ETF в Северна Америка, след като Комисията по ценните книжа на Онтарио даде зелена светлина за институционалния продукт.

Документът за решение беше одобрен в четвъртък, 11-ти февруари, и обхваща следните територии; Британска Колумбия, Алберта, Саскачеван, Манитоба, Квебек, Ню Брънзуик, Нова Скотия, остров Принц Едуард, Нюфаундленд и Лабрадор, Северозападните територии, Юкон и Нунавут, информира cryptodnes.bg.

Accelerate Financial Technologies подаде и получи разписка за предварителен проспект с канадските регулатори на ценни книжа за Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) на 2-ри февруари.

Резултат с изображение за „Биткойн ETF“

Той заяви, че фондът ще предлага дялове, деноминирани както в щатски, така и в канадски долари с 0,7% такса за управление, като добави, че е кандидатствал за изброяване на дялове на ABTC на фондовата борса в Торонто.

По това време основателят и главен изпълнителен директор на Accelerate Джулиан Климочко каза:

BTC  е един от най-добре представящите се класове активи на 1-годишна, 3-годишна, 5-годишна и 10-годишна база, както абсолютно, така и коригирани за риска. Предвид историческия опит и бъдещия потенциал на Биткойн, заедно със свойствата му за диверсификация на портфолиото, ние с нетърпение очакваме да предложим на инвеститорите изложение на класа активи в лесен за използване и евтин ETF.

Резултат с изображение за „Биткойн ETF“

Фирмата предлага набор от други подобни продукти, включително наскоро стартиралия ETF на OneChoice Alternative Portfolio, който е първият фонд в страната, който предоставя експозиция за множество алтернативни класове активи и инвестиционни стратегии, включително Биткойн, злато, арбитраж и частен кредит.

В средата на януари канадският инвестиционен фонд Arxnovum също подаде проспект за Биткойн ETF в комисията по ценни книжа на Онтарио.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *