Пътниците ще си получават парите за полет при заболяване

Пътник може да се откаже от полета си и да получи обратно парите си при определени обстоятелства, прие парламентът.Пътникът ще може да се откаже от полета си и да получи обратно превозната ценапри заболяване, включително на член от семейството му, който ще пътува с него, установено от лечебно заведение.Това записаха депутатите с промените вЗакона за гражданското въздухоплаване, приети на второ четене, съобщи БТА.

Ще се налагаимуществена санкцияот 2000 до 5000 лева на въздушен превозвач, който не изпълни задълженията си при отказан достъп до борда съгласно европейска разпоредба.Санкцията е и за въздушен превозвач, който не компенсира пътниците при отказан достъп на борда против тяхната воля.

Глоба от 100 до 1000 левае предвидена и в случай, че въздушният превозвач не изпълнява задълженията си за информиране за крайната цена с включените в нея тарифи и такси.

Преди този законопроект да бъде гласуван, депутатитеот левицата бойкотирахаобсъждането на първо четене на промени в Закона за корпоративно подоходно облагане, в който влиза така нареченият „данък уикенд“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *