Работници от „Слънчев бряг“ отново на протест

Работници, основно от ангажираните през нощта, собственици и управители на нощни заведения в „Слънчев бряг“, диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал „Солар Самър“ на южния плаж в курорта. Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати „Г-н Симеонов не ни гонете към Гърция“, „С нас ще си тръгнат и туристите“, „А сега кой ще ми даде заплатата“. Други скандираха „Валери, оставка“.
Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора „Не ви искаме тук!“. А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?“, заяви организаторът на протеста Иван Дончев. Той каза, че основното искане е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.
Миналата седмица в курорта „Слънчев бряг“ също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.

Нека да не се забравя и да се отчете един друг факт: Слънчев бряг е най-предпочитаният курорт от абитуриентите.След вълненията, емоциите и неповторимите мигове на абитуриентските балове, по традиция следва празнуването и на втората бална вечер. Почти всяка година голяма част от дванадесетокласниците у нас отбелязват своето завършване с допълнителна екскурзия. Интересът на абитуриентите е насочен основно към родните морски курорти и офертите, които предлагат туристическите агенции.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *