Работодателите в САЩ са обявили 11 милиона незаети работни места

 

Работодателите в САЩ са обявили 11 милиона незаети работни места през октомври, което почти се изравнява в рекордния максимум и дава сигнал за увереността на компаниите в икономическия растеж, предаде Асошиейтед прес.

Nuevos requisitos para entrar como turista a Estados Unidos | EEUU | USA nnda-nnlt | MUNDO | GESTIÓN

Това е близо 4-процентов растеж и малко под пика от 4,1 милиона, отчетен през юли.

Най-голямо е увеличението в сектора на ресторантите, баровете и хотелите, където се наблюдава скок от 20 процента до 1,6 милиона отворени позиции.
Правителствен доклад показа също така, че броят на хората, напускащи работа, леко е намалял през октомври до 4,2 милиона спрямо 4,4 милиона през септември. Въпреки това цифрата остава третият най-висок месечен показател от 2000 година, когато започва да се води тази статистика, информира economynews.bg.

Според изследване на министерството на труда при толкова много компании, преследващи сравнително малко безработни, търсещите работа са в най-силни преговорни позиции от почти две десетилетия.

Заплатите нарастват със здравословен темп, особено за по-нископлатените позиции, макар че голяма част от положителния ефект се „изяжда“ от високата инфлация.

Отделни данни на Банката на федералния резерв в Атланта сочат, че хората, които сменят работата си, получават по-голямо повишение на възнагражденията от тези, които остават на постовете си.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *