Работодатели и юристи обсъждат поредния проектозакон за нарушаване на човешките права

Работодателски организации и представители на Висшия адвокатски съвет ще обсъждат спорния проектозакон за отнемане на незаконно придобитото имущество. Организатори са Търговско – промишлената палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Ще участва министърът на правосъдието Маргарита Попова.

В последния си вариант законопроектът предвижда отнемането на имущество над 60 хиляди лева като незаконно, ако не може да бъде доказан неговият произход. Така проектът посяга на интересите, включително на граждани и фирми, които не са уличени в престъпление и законно са придобили имоти, смятат работодателски и неправителствени организации и дават пример с хилядите хора, които работят в сивия сектор и получават част от доходите си „под масата“.

Трудно ще е да докажат своите доходи и самонаетите лица, които не декларират приходи пред държавата. Затова юристи и работодатели виждат в проекта и условия за национализация и нарушаване на основни конституционни права и принципите на правовата държава.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *