Разкриха ”завод за бебета”, майките ги продават за 100 евро

Бъдещите майки разказали пред властите, че щели да получат за бебетата между 110 и 130 евро, съобщи АФП, цитирана от БТА. Собственикът на помещенията е задържан и ако вината му бъде призната, той ще бъде осъден на затвор до 14 години.
В страните от Западна Африка подобен трафик е често явление. Бебета и деца са продавани от семействата си на мрежи за проституция или за да бъдат пращани по-късно на работа в мини, в заводи, по полетата или да работят като прислуга. В много редки случаи деца са купувани за да бъдат принесени в жертва в ритуали на черна магия.
В края на януари т.г при мащабна полицейска операция  бе разбита една от най-големите престъпни мрежи за търговия с бебета в Гърция и България. Задържани са 14 български граждани, предимно български роми, които от близо 10 години ходели в Гърция, за да продават бебета на бездетни семейства. Някои от тях са продали по две деца. Момиченцата се продавали по евтино – от 18 000 до 20 000 евро, а цената на момченцата достигала и до 25 000 евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *