Разкриха истинския създател на Bitcoin

~64-годишният Дориан Прентис Сатоши Накамото – американец с японски произход – е истинският създател на криптовалутата Bitcoin, твърди разследвате на сп. Newsweek, цитирано от TechNews.bg.

„Бащата“ на виртуалните пари живее в Сан Бернардино, недалеч от Лос Анджелис. Той е завършил Политехническия университет на Калифорния и е баща на шест деца.
Проучването на Newsweek, извършено от Лия Макграт Гудман, е отнело два месеца, като са изследвани данни от Националния архив за натурализираните граждани на САЩ.

Сатоши Накамото се увлича по моделиране на локомотиви и изглежда като обикновен човек, въпреки че състоянието му се оценява на над 1 милиард долара. Създателят на биткойните кара Toyota Corolla CE.

За кариерата на Дориан Прентис Сатоши Накамото се знае малко – например, че е участвал в някои секретни проекти на американските военни. В последните години Накамото изпитва сериозни проблеми със здравето.

На въпрос за Bitcoin той отговаря, че вече не участва в това начинание и не може да го коментира. Всичко е предадено в ръцете на други хора, с които Накамото не е свързан, по неговите твърдения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *