Разходите за дизеловите автомобили понижиха печалбата на Daimler

Печалбата преди лихви и данъци на германската автомобилна група Daimler за третото тримесечие е спаднала с 14% до 3,46 млрд. евро, каза Daimler, съобщава „Ройтерс“.

Производителят на автомобили и камиони е похарчил 223 млн. евро през миналото тримесечие, за да актуализира над 3 млн. от текущите и по-старите дизелови модели на Mercedes в Европа, за да намали замърсяването на въздуха.

Сервизната акция на над 1 млн. автомобила и SUV-та в цял свят с цел поправка на проблеми с въздушните възглавници, която бе обявена тази седмица, ще увеличи с още 230 млн. евро разходите, каза компанията.

Печалбата на Daimler Trucks се е увеличила с една трета до 614 млн. евро, подкрепена от силната инерция в Северна Америка, където поръчките на тежкотоварни камиони са скочили до най-високото си ниво от над две години през септември, информира infostock.bg.

Доставките през третото тримесечие на луксозните автомобили на Mercedes са се увеличили със 7,9% до рекордните 572 026 автомобила, подкрепени от силното търсене на SUV-та и E класа.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *