Разширяваме експорта на вино и спиртни напитки

България има възможност да разшири износа си на вино и спиртни напитки в северните страни. Това стана ясно по време на първото по рода си посещение на представители на петте държавни компании в търговията с вина и спиртни напитки от северните страни – Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия и Фериорските острови, което се провежда по инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката, съобщиха от МИЕ.

Визитата в страната ни е част от програмата за корпоративна социална отговорност на компаниите в търговията с вина и спиртни напитки.

По думите на зам.-министърът на икономиката Красин Димитров България има традиции и история в производството на вина, с които е известна в световен мащаб. Направени са значителни инвестиции в лозаро-винарския сектор, които са повишили качеството на произвежданата продукция. Димитров увери представителите на държавните компании за търговия с вина в северните страни, че българските производители могат да отговорят на техните високи критерии и международни стандарти за опазване на околната среда, условия на труда и спазване на човешките права. В предвидените промени в Закона за регулация на държавните предприятия също се предвиждат мерки за прилагане на социалната отговорност, добави още зам.-министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *