Райфайзенбанк пусна дигитален процес за потребителско кредитиране

Райфайзенбанк (България) предлага първия дигитален процес за кредитиране на българския пазар. Иновативната услуга е предназначена за клиенти на банката с предварително одобрени потребителски кредити. Те имат възможност да подпишат всички необходими документи през мобилния си телефон и да усвоят сумата по сметката си без нито едно посещение на офис на банката и без нито един лист хартия.

Одобрените за кредит клиенти могат да подпишат документите електронно през мобилно приложение, без да посещават офис. Електронното подписване на документите се осъществява чрез мобилно приложение, разработено от Евротръст Технолъджис АД. Приложението дава възможност за отдалечена електронна идентификация на клиента, издаване на удостоверение за електронен подпис и подписване директно от мобилния телефон.

„С новия дигитален процес за получаване на кредит, спестяваме време на клиентите си и им предоставяме допълнителни удобства. Благодарение на иновативните технологии, които Райфайзенбанк въвежда, клиентите ни вече могат да получат кредит без попълване на документи и без посещение в офис.“, казва Ани Ангелова, член на УС на Райфайзенбанк (България) с ресор Банкиране на дребно.

Сред основните предимства на услугата на Райфайзенбанк е възможността за идентифициране и подписване по всяко време и от всяко място. Целият процес по идентификация отнема по-малко от 10 минути, не изисква допълнителни технически устройства и умения, а удостоверяването се извършва изключително лесно – с едно натискане на бутон. Услугата е напълно безплатна за клиенти на банката – необходимо е единствено сваляне на безплатното приложение.

Новият продукт е поредната стъпка на Райфайзенбанк в посока внедряване на новите технологии в процесите и услугите. От началото на годината мобилното банкиране на банката е с обновени функционалности и възможност за идентификация чрез пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Elevator Lab е най-големият корпоративен финтех акселератор в Централна и Източна Европа. Той е създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл и има за цел да открие най-добрите стартъп компании в областта на финансите, и да изгради дългосрочно сътрудничество между тях и банките в Групата Райфайзен. Първото издание на програмата Elevator Lab се проведе между юни 2017 и февруари 2018 г., като премина изключително успешно.

В новия сезон програмата се разраства и вече включва предизвикателства на локално ниво, в страните, в които оперира Райфайзенбанк. Това дава възможност на повече стартъп компании да се включат в надпреварата Elevator Lab 2018. Може би тази година победителят ще е от България?

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *