Раниха тежко търновски бизнесмен при нападение в Хаинбоаз

Сигналът за стрелбата е подаден в 10,30 часа на телефон 112, съобщи директорът на ОДП-Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от великотърновския сайт RegNews.net.  От МВР потвърдиха за нападението.
Трима въоръжени и маскирани мъже са пътували в червено ауди със старозагорска регистрация. Те настигнали „Опел Зафира“, блъснали го и открили огън с автоматично оръжие. Нападателите са стреляли по предната част на колата и гумите.
45-годишният Атанас Атанасов, е прострелян в слабините и двата крака. Откаран е в болницата във Велико Търново в тежко състояние и хеморагичен шок заради острата кръвозагуба.  „Спешно е опериран, но има опасност за живота му“, съобщи директорът на болницата д-р Людмил Гецов, цитиран от Дарик радио.
Целта на тримата маскирани е била грабеж. По информация на RegNews.net 45-годишният Атанас Атанасов, който е от управата на „Булсатком“ във Велико Търново, е пренасял голяма сума до Стара Загора без охрана. По непотвърдена информация той е пътувал с още един мъж.
От пресцентъра на МВР съобщиха, че огледът на място продължава, блокирани са входно-изходните артерии на Велико Търново по посока Хаинбоаз. Провежда се мащабна полицейска операция по издирване на нападателите.
Полицаи с бронежилетки проверяват шофьорите и пътниците по пътя София-Русе в района на моста край град Бяла. Директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Светослав Първанов обясни, че по пътя Бяла-Русе са изградени три временни контролно-пропускателни пункта (КПП). Шофьорите и пътниците се проверяват за документи за самоличност. Прави се и оглед в превозното средство за наличие на оръжие.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *