Расте броят на жертвите в Италия, спасиха жена след 12 ч. под руините

Спасителните екипи са успели да извадят жива изпод руините 65-годишна жена, която е била в списъка на хората в неизвестност. Тя е прекарала над 12 часа под развалините на дома си. Италианката се върнала вкъщи, за да събере част от вещите си, пренебрегвайки съветите на Гражданска защита. Тя успяла да се спаси, благодарение на гардероб, който паднал, предпазвайки я от останалите руини наоколо, съобщи bTV. Общият брой на хората, останали без покрив след двете силни земетресения – вчерашното и трусът с магнитуд 6 по скалата на Рихтер на 20 май, е 8000, посочва ДПА. Още шестима пък се издирват. 14 000 жители на Милано, Болоня и Модена са евакуирани и все още се страхуват да се завърнат по домовете си.
Повечето разрушени сгради в засегнатите от трусовете райони са старинни или индустриални постройки. Около 80% от фабриките в околността са срутени, затова и половината от жертвите са именно работници в тях.
Италианските сеизмолози съобщиха, че само за последната нощ вторичните трусове в Италия са били над 40, а за последните 24 часа – над 140.
Премиерът Марио Монти обяви, че предстоящото днес заседание на правителството ще приеме всички необходими мерки за помощ на областта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *