Регистрирани са 67 партии за изборите, 3 са с отказ

Като по традиция, в последния час имаше доста формации, които дойдоха да се регистрират. За съжаление, също като по традиция, някои от тях бяха с неизрядни документи и не бяха допуснати до участие в изборите. От подадените заявления регистрирани бяха 67 партии за участие в изборите. На три партии беше постановен отказа за участие – това са ПП „Победа“, ПП „Реформа“, Българска комунистическа партия и имаме една молба, оставена без разглеждане, тъй като последният явил се – Крум Захариев се представяше за ръководител на ПП Българска комунистическа партия, но документите му нямаха нищо общо с изборните книжа. Това каза заместник-председателят на ЦИК Румяна Сидерова в предаването „Преди всички“.
 
Сидерова уточни, че все още не изтекъл срокът за проверка на подписките и затова не са проверени всички: Регистрираните 67 партии засега са одобрени само по документи. Според нея ГРАО трябва да се справи до крайния срок, който е след 3 дни.
По отношение на разпределянето на местата в районните избирателни комисии Сидерова обясни: Ние приключихме с назначаването на районните избирателни комисии след доста спорове, които имаше и при нас. Днес сутринта в 5.30 часа приключихме с назначението на всички.
Според нея е възможно да има обжалване по състава на районните избирателни комисии.
Техническото обезпечаване на Комисията е изключително задължение на МС, беше категорична Сидерова и добави, че не може да се каже, че е под въпрос.
По отношение на гласуването в чужбина заместник-председателят на ЦИК обясни, че гласуващите ще могат да дадат гласа си по електронен път. Заявленията се подават през интернет страницата на ЦИК, като се адресира до ръководителите на дипломатическите представителства.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *