Регистрират онлайн търговците в НАП

Регистрират онлайн търговците в НАП.От 29 декември започна регистрирането на онлайн търговците в НАП, показа проверка на в. „Труд“. Тогава влизат в сила последните промени в наредбата за отчитане на оборотите, които се отнасят за продажбите в интернет.

Резултат с изображение за онлайн търговците

Така точно преди новогодишните празници всички онлайн търговци ще имат сериозен ангажимент. Датата 29 декември не е избрана нарочно. Просто в наредбата е посочено, че промените влизат в сила три месеца след обнародването им, а това стана на 28 септември.

Регистрирането на онлайн търговците в НАП ще става изцяло по интернет чрез нова електронна услуга на приходната агенция. Целта на регистрацията е да се затегне контролът върху продажбите в мрежата. Но чрез създаването на регистъра в НАП всеки потребител ще може да провери дали сайтът, от който пазарува, е легален и плаща данъци. В наредбата е посочено, че не може да се извършва онлайн търговия без предварителна регистрация. Затова търговците е добре да подадат данните си в НАП максимално бързо след стартиране на електронната услуга на НАП за онлайн регистрация. 31 декември е официален работен ден и е добре търговците да го използват за да свършат тази работа,информира в.Труд.

При регистрацията в НАП ще трябва да се посочи кой стои зад всеки сайт за електронна търговия – кое физическо или юридическо лице го оперира. Трябва да се посочат имена, адрес на осъществяване на дейността и телефон за връзка. Търговците трябва да посочат и дали продават в собствен сайт или използват платформа за онлайн търговия. В заявлението за регистрация пред НАП ще трябва да се посочи какъв софтуер се използва за сайта, къде е хостван и какви стоки се продават.Регистрират онлайн търговците в НАП.

Онлайн търговците също трябва да дават касови бележки. С последните законодателни промени се дава възможност бележките да се издават електронно и да се изпращат онлайн на потребителя.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *