Ремонтират електропровода между България и Македония

 
Целта е да се предотврати аварийно спиране на съоръжението. Възложител е Македонската електропреносна компания МЕПСО АД, която избра българската фирма след проведен търг.
Силовият трансформатор, който ще бъде ремонтиран в електрическа подстанция Дуброво, Македония, е произведен преди 30 години и струва 2 млн. евро. Чрез ремонта, който възлиза на 15% от стойността му, животът на трансформатора ще се удължи с още 20 години.
 

Това не е единственият случай, в който българска фирма поддържа ключови електрически съоръжения в Македония. Освен в „Дуброво”, ЦЕРБ ще извърши ремонт и в подстанция „Скопие 4”, отново по поръчка на МЕПСО. Електроразпределителното дружество ЕВН-Македония пък възложи на предприятието рехабилитация на трансформатор на стойност 400 хил. евро.
Общата стойност на трите ремонта, които ЦЕРБ ще извърши в югозападната ни съседка, е над 250 000 евро. Някои от критериите, по които компанията е избрана за изпълнител, са: наличие на необходимото техническо оборудване, квалифициран персонал, опит в подобни ремонти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *