Ресторанта двойно по-скъп от домашната трапеза за Нова година

Да си останем вкъщи с родата, ще ни струва два пъти по-евтино от прекарване навън за Нова година, показа проверка на „Монитор“. Месец и малко преди празника сайтовете за колективно пазаруване и страници на ресторанти пуснаха офертите за празнично посрещане на новата 2020 г.Ресторанта двойно по-скъп от домашната трапеза за Нова година.

Свързано изображение

Салата „Снежанка“, катък, редена салата, маслини и яйце са най-честите предложения на ресторантите. Предястията са традиционните сармички, гъби, сухи мезета микс. За основно ресторантите разчитат на обичайното по-евтино пилешко с печен сос или свинско. В куверта са включени десерт, безалкохолно, вода и голямо питие. В 00.00 часа има и чаша шампанско за репликата „За много години“. Цените на празничната вечер започват за подобно меню от 80 лева нагоре. Китайско зеле и рукола, пуйка с кестени и пюре от пащърнак вдигат куверта до 130 лева на възрастен. Отрочетата на масата ще ви струват 80 лева, по-ниската цена е заради липсата на алкохол за малките. Иновативни кръчмари са предвидили отделни зали с аниматор, но видимо има спор в разбиранията им за деца, информира в.Монитор.

Част от тях таксуват 12-годишните вече за възрастни, други считат, че до 6 години може да не се плаща консумация. В кувертите е включено музикалното оформление и диджей, в страната и някои по-западни и източни квартали на столицата позволяват да се внася собствен алкохол. Томболи с 40-инчови подаръци са хит, хотел в столицата подарява нощувка във викторина след края на вечерта. Независимо от отстъпките за четирима души, цената на посрещането на Новата година в кръчма излиза над пет стотака и може да стигне и надмине минималната заплата.Ресторанта двойно по-скъп от домашната трапеза за Нова година.

Ако решите да останете у дома или с приятели на гости, ще похарчите половината от сметката. Готвачът на голям ресторант в столицата Стоян Симеонов пресметна, че менюто за Нова година, но с чистене и сервиране в позната обстановка, струва наполовина според цените през ноември.

Друг вариант за новогодишната вечер е чужбина. В момента пакетните почивки вече примамват българите.

Според данни на Института за анализи и оценки на туризма (ИАОТ) 540 хил. българи ще пътуват за празниците, а 120 хил. от тях са избрали чуждестранна дестинация. Пътуванията ще бъдат главно за Нова година, тъй като за пореден път Коледа ще бъде посрещната в тесен семеен кръг у дома.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *