Реформите нямат алтернатива, обявиха от Клуба на финансовите директори

 

Правенето на реформи няма алтернатива в сегашната ситуация. Но те трябва да бъдат направени бързо и да има ясна политическа воля за тяхното провеждане.
Това обявиха членовете на създадения през декември Клуб на финансовите директори. Според участващите в него увеличаването на приходите е необходимо, но то трябва да бъде съпроводено с повишаване на ефективността на предлаганите услуги – образование, здравеопазване, инфраструктура.
От Клуба заявиха, че не са организация, която има амбицията да дава политически и икономически рецепти на управляващите, но като финансови директори на водещи компании се интересуват и обсъждат проблемите в страната.
Правенето на реформи няма алтернатива в сегашната ситуация. Но те трябва да бъдат направени бързо и да има ясна политическа воля за тяхното провеждане. Това обявиха членовете на създадения през декември Клуб на финансовите директори. Според участващите в него увеличаването на приходите е необходимо, но то трябва да бъде съпроводено с повишаване на ефективността на предлаганите услуги – образование, здравеопазване, инфраструктура.
От Клуба заявиха, че не са организация, която има амбицията да дава политически и икономически рецепти на управляващите, но като финансови директори на водещи компании се интересуват и обсъждат проблемите в страната.
Клубът на финансовите директори беше учреден през декември 2009 г. Това е първата по рода си организация в България. Тя има за цел да изгражда и налага световни стандарти и високо ниво на експертиза сред професионалистите в управлението на финансови ресурси у нас.
Членове на новия клуб са финансовите мениджъри на 29 от най-сериозните компании в страната.
Клубът има за цел да се превърне в открит форум за дефиниране и споделяне на най-добри практики в управлението на финансови ресурси, да предоставя възможности за свободно споделяне на идеи, опит и познания, както и да разработва и представя пред професионалната общност идейни платформи, които да помогнат за подобряване на ефективността и комуникацията във финансовата сфера.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *